Разное

Підлогове покриття: тренди та критерії вибору

Підлогове покриття — одна з ключових частин будь-якого дизайну інтер’єру. Матеріал завжди привертає до себе увагу. Саме тому важливо, щоб він органічно вписався у створену концепцію та робив її більш цілісною. 

Але естетика та гармонічне поєднання з іншими частинами інтер’єру — не єдина вимога, яка висувається до підлогового покриття. Так, наприклад, дизайнер Наталя Гуменюк враховує понад 10 критеріїв під час вибору матеріалів та килимів. Така скрупульозність яскраво простежується у кожному з реалізованих проєктів, з якими можна ознайомитись на сайті https://gumenyuk-design.km.ua/.

VMON74bjybAhW_yvNyl2F5lDOK6pPGX7RiuJl9Oe-Z1zrvMb-WYLOoIGZNksIa0GUECNAQTVgTqfsrCdkTmbw14iGd6gj5COGu2S-NZR7PRMNPXWf_QiChvMcDS99OTnFhipUoR0rdutge1kr0Iuiv0

Критерії, на які варто звернути увагу при виборі покриття для підлоги

При виборі підлогового покриття варто орієнтуватись на те, яку дизайнерську концепцію хотілось би реалізувати у конкретному приміщенні. Так, матеріал має відповідати інтер’єру за своїм кольором, текстурою, малюнком, стилем. Варто враховувати й те, як ті чи інші відтінки впливають на сприйняття простору. Так, світлі кольори у деяких випадках можуть зробити кімнату візуально більшою.

Текстура матеріалів може бути дуже різноманітною. Найбільш популярними наразі рішеннями є рельєфні покриття. Гладкі та шороховаті матеріали також широко використовуються в створенні сучасних інтер’єрів.

Не менш важливою групою критеріїв при виборі є функціональність покриття та його характеристики. Тут варто взяти до уваги й те, яке призначення має кімната. Для прохідних приміщень підійдуть матеріали, які мають підвищену стійкість до зношення. В зонах відпочинку можна сміливо використовувати більш делікатні рішення.

Трендові підлогові покриття у дизайні інтер’єру

Плитка та кераміка — одне з найбільш популярних рішень 2024 року. Унікальні малюнки матеріалів та ексклюзивні кольорові рішення дозволяють створювати неповторні інтер’єри. Крім того, матеріал має безліч переваг в експлуатації, серед яких особливо цінується довговічність, нескладний догляд та стійкість до впливу вологи.

Деревина — натуральний матеріал, який є незмінним лідером трендів уже багато років поспіль. Унікальні візуальні ефекти, бездоганні фізичні характеристики та різноманіття відтінків й малюнків роблять його незамінним для створення сучасних дизайнів. Щобільше, деревина відмінно комбінується з іншими матеріалами та підходить під більшість колірних палітр.

Килимові покриття здатні стати як гармонійним доповненням інтер’єру, так і його акцентом. Клієнтам доступні і однотонні моделі, і рішення з неповторними малюнками, візерунками. Килими стрімко повертаються в моду та стають досконалими помічники у створенні інтер’єрів в найрізноманітніших стилях.

Професійний дизайнер Наталя Гуменюк допомагає підбирати матеріали для підлоги та будь-яких інших поверхонь на будь-який бюджет. Вашій увазі — приклади реалізації трендових рішень у проєктах різного ступеня складності: https://gumenyuk-design.km.ua/remont-kvartyr-khmelnytskyy

Добавить комментарий