Разное

Переваги фізичної терапії після черепно-мозкової травми — консультує “Невролог +”

Травми головного мозку — це події, які змінюють життя, але є хороші новини: дослідження довели, що мозок здатний формувати нові нейронні зв’язки в будь-який момент вашого життя, і це не змінюється після травми головного мозку.

У разі пошкодження ваш мозок може компенсувати пошкодження та адаптуватися до нових умов. Однак дослідження показують, що це не пасивний процес. Щоб створити нові нейронні зв’язки, вашому мозку потрібна стимуляція.

За допомогою фізіотерапії ви можете допомогти своєму мозку побудувати нові нейронні зв’язки та компенсувати пошкодження, спричинені травмою головного мозку. Ми запитали нашого експерта, лікаря невролога Білань Інну з медичного центру “Невролог +” (nevrologbilan.in.ua), чому фізіотерапія так широко використовується для відновлення після травм головного мозку. Читайте далі, щоб дізнатися все про переваги фізіотерапії після черепно-мозкової травми.

Підвищує вашу гнучкість і силу

Якщо ви перенесли черепно-мозкову травму, ви, ймовірно, довгий час були знерухомлені в ліжку. Ваші м’язи атрофуються, коли ви їх не використовуєте. Отже, коли у вас менше м’язів і гірша здатність координувати рухи, то важче виконувати повсякденні дії на роботі чи вдома.

Фізіотерапевт може допомогти вам покращити вашу гнучкість і збільшити м’язову масу за допомогою складних і персоналізованих вправ. Вони також можуть запропонувати гарячі компреси та компреси з льодом, щоб полегшити біль і збільшити гнучкість ваших тканин.

Зменшує ймовірність появи пролежнів

Пролежні болісні, їх важко лікувати, але часто можна запобігти. Вони з’являються, коли на певні частини тіла надто сильно натискають протягом довгого часу, що може статися, якщо ви знерухомлені в інвалідному візку або лежите в ліжку протягом тривалого часу, не маючи можливості змінити положення.62c06434e1f88.jpg

Пацієнти, які проходять фізіотерапію, мають більше шансів запобігти цим ранам після того, як вони достатньо зміцніють, щоб змінити положення та зменшити тиск на шкіру і тканини.

В медичних центрах на кшталт “Невролог +” варто провести фізичну реабілітацію (nevrologbilan.in.ua/fizychna-reabilitatsiya) якнайшвидше, це допоможе легше відновити функціональність і запобігти загостренню атрофії.

Навчить, як відновити свою незалежність

Невролог медичного центру "Невролог +" ХмельницькийПісля черепно-мозкової травми одним із найважчих аспектів, з якими доводиться справлятися, є необхідність покладатися на інших у виконанні простих повсякденних завдань. Хоча фізіотерапія не може повністю усунути шкоду, завдану вашому мозку, фізіотерапевт може допомогти вам максимізувати ваш потенціал відновлення. Це може містити навчання ходьбі заново, навчання утриманню рівноваги під час переходу з однієї поверхні на іншу та виправлення постави. Чудово було б також пройти курс мікрополяризації (nevrologbilan.in.ua/mikropolyaryzatsiya), комплексний підхід до проблеми допоможе Вам вдічі швидше отримати позитивні результати.

Ніколи не пізно почати працювати над своїм відновленням

Дослідження показують, що навіть через десятиліття після травми ви можете отримати користь від тренування свого мозку для формування нових нейронних зв’язків. Китайське прислів’я говорить: «Найкращий час, щоб посадити дерево, було 20 років тому. Другий найкращий час зараз».

Зв’яжіться з нашим медичним центром “Невролог +” у Хмельницькому, сьогодні, щоб записатися на консультацію експерта та фізіотерапію.

Добавить комментарий