Разное

Основні особливості та переваги аудиторських послуг

Чітке розуміння фінансової звітності вашої компанії має важливе значення для збереження довіри інвесторів та регуляторних органів. За наявності недостовірної фінансової звітності спроба розробити стратегію, яка забезпечить вищу прибутковість та зростання, є майже неможливою. Саме тому сьогодні є досить важливим аудит від перевіреної фірми kievauditor.org.ua що дозволить вам уникнути безлічі неприємних наслідків.

Навіщо вашому бізнесу потрібен аудитор?

Сьогоднішній більш жорсткий регуляторний клімат вимагає від компаній здатності неупереджено аналізувати свої бухгалтерські процеси та фінансову інформацію. Хоча внутрішній фінансовий персонал здатний перевірити бухгалтерську інформацію своєї компанії, їхні особисті інвестиції в організацію можуть призвести до упередженості. Їм також важко йти в ногу з постійно мінливими стандартами бухгалтерського обліку та розкриття інформації.

Користуючись послугами зовнішнього аудиту, ваша організація може бути впевнена в об’єктивній думці про фінансову звітність вашої компанії. Така неупередженість зміцнює довіру до загального фінансового стану вашої організації.

Переваги використання аудиторських послуг

На перший погляд аудиторська фірма може здатися непотрібною витратою. Зовнішній аудит передбачає витрати для приватної організації. Однак, все більше державних та регуляторних органів вимагають надання перевіреної фінансової звітності під час продовження ліцензії на здійснення господарської діяльності. Якщо суб’єкт господарювання запозичував обігові кошти або користувався кредитами в банку чи фінансовій установі, вони також вимагатимуть надання перевіреної фінансової звітності принаймні один раз на рік. У деяких випадках підприємство може обійтися без проведення аудиту, але з кожним роком такі випадки трапляються все рідше.

Зовнішня перевірка дає можливість приймати обґрунтовані фінансові рішення щодо майбутнього вашої компанії.

Якщо ви вважаєте, що фінансовий стан вашої компанії знаходиться в хорошій формі, зовнішній аудитор підтвердить і перевірить цю думку. Аналогічно, зовнішній аудит надасть точне та об’єктивне уявлення про фінансові результати та фінансовий стан вашої організації.

Основні особливості та переваги аудиторських послуг

Підтверджує бухгалтерську інформацію вашої компанії

Об’єктивний огляд, який може запропонувати надійна аудиторська компанія, забезпечить довіру до фінансового стану вашої компанії. Для сімейних підприємств це запевняє потенційних кредиторів, а також потенційних інвесторів, які бажають підтримати ваш бізнес зовнішніми інвестиціями.

Незалежна перевірка фінансової звітності також може підтвердити правильність рішень, прийнятих менеджером вищого рівня, підтверджуючи акціонерам, що бізнес продовжує бути здатним досягати бажаних цілей.

Підтримує відповідність

Як було зазначено вище, неточна фінансова звітність може призвести до порушення нормативно-правових вимог. Підприємства, які подають невірну фінансову інформацію, можуть швидко опинитися в ситуації порушення, що може призвести до фінансових санкцій, юридичних проблем і навіть до ліквідації.

Власники приватних компаній часто не в змозі належним чином приділяти час перевірці своєї бухгалтерської інформації, не кажучи вже про проведення періодичних перевірок, оскільки основна відповідальність за ведення бізнесу лежить на їхніх плечах.

Аудит, проведений зовнішніми аудиторами, може швидко виявити недоліки у дотриманні фінансової дисципліни. Після визначення сфер, які потребують покращення, зовнішні аудитори можуть продовжувати проводити періодичні перевірки, щоб підтвердити, що ваш бізнес залишається в доброму стані.

Визначає ефективність внутрішнього контролю

Огляд внутрішнього контролю бізнесу, проведений службою зовнішнього аудиту, дозволить вашому бізнесу визначити, чи існують правильні процедури затвердження та перевірки повноважень.

І оскільки вони не є частиною вашої організації, зовнішні аудитори можуть неупереджено критикувати ваші внутрішні процеси, визначаючи сфери вашого бізнесу, від бухгалтерського обліку до загальних операцій, які можуть отримати вигоду від більшої ефективності.

Це може допомогти визначити, які сфери та процеси можна було б краще оптимізувати, щоб зменшити втрати та неефективність, а також зменшити ризики, які можуть існувати.

Добавить комментарий