Разное

Найдорожча кава

Блакитна гора Ямайки

Блакитна гора Ямайки росте на висоті до 1700 метрів над рівнем моря. Як випливає з назви, він походить із районів вирощування в блакитних горах. Через розташування, низькі температури та сильні дощі кавові вишні ростуть повільніше, ніж інші сорти арабіки. Його термін дозрівання становить в середньому 10 місяців, тоді як інші сорти кави можна збирати через 5 місяців. Каву купити можна в магазині Джеміні.

Через невелику площу посіву в 6000 га урожай обмежений. Після збору врожаю кава контролюється «Радою кавової промисловості Ямайки». Тільки після того, як цей орган сертифікує зелену каву, вона може носити назву «Jamaica Blue Mountain». Ще одна унікальна перевага: зелена кава зберігається в бочках з чорним написом – доступна в 15, 30 і 70 кг. Зібрана зелена кава доступна в п’яти різних рівнях якості – кожен рівень має точні специфікації щодо розміру та зовнішнього вигляду зерен. Смак кави м’який, злегка солодкуватий з легкою кислинкою. Його аромати різноманітні та складні. 

Кава Святої Єлени (бурбон із зеленим наконечником)

Завдяки вулканічному ґрунту та м’якому клімату кава St. Helene (справжній сорт називається Green Tipped Bourbon Arabica) процвітає в найкращих умовах. Кава стала відомою завдяки Наполеону Бонапарту, який під час свого заслання на острові Святої Єлени вів щоденник і високо оцінював каву. Смак кави м’який і збалансований.

Найдорожча кава

Має насичене тіло з нотами квітів і фруктів. Через розмір острова тут вирощують лише шість кавових ферм. Вирощування та збирання врожаю відбувається без будь-якої техніки – все робиться вручну. Низька річна врожайність і висока якість кави — завдяки ручному вирощуванню — виправдовують дуже високу ціну. Для сприйняття тонких кислот і ароматів рекомендується щадна підготовка у френч-пресі та ручному фільтрі. Його аромати різноманітні та складні. Готуйте каву у френч-пресі, Karlsbader Kanne або в машині з фільтром.

Гавайська Кона

Високі вулканічні схили з родючим грунтом і тропічний клімат є основою для однієї з найексклюзивніших і найдорожчих кавових сортів арабіки у світі. Гавайська кава Kona найбільш відома своїми великими кавовими зернами. Розкішну каву вирощують на західному узбережжі острова Гаваї, також відомого як Великий острів. Територія вирощування надзвичайно обмежена і охоплює площу близько 30 х 3 кілометрів.

Найдорожча кава

Хоча каву також вирощують на інших островах Гаваїв, вона не може називатися кавою Kona. Існує три різновиди кави Kona. До 1 типу відносяться тільки найбільші боби. Тип 2 приховує особливі та рідкісні перлинні зерна, оскільки вони дозрівають у кавовій вишні не парами, як це зазвичай буває, а окремо. Крім того, немає різноманітних купажів, але вони повинні містити не менше 10% кави Kona. Упаковка, що містить чисту каву Kona, повинна мати напис «100% кава Kona». Але який смак цієї розкішної кави? Кава Kona має потужне тіло зі збалансованими смаками та нотами кориці. Його найкраще готувати у френч-пресі, Chemex або ручним настоюванням, щоб кава могла найкраще розвинути свої аромати та кислоти.

Магазин gemini.ua пропонує якісний товар.

Добавить комментарий