Разное

Чому у собак випадає шерсть?

Чому собаки втрачають шерсть, запитаєте ви? Існує багато причин https://petko.com.ua/uk/news/detail/pochemu-u-sobak-vypadaet-sherst/ які можуть викликати порідіння шерсті та залисини у вашого вихованця. Але для того, щоб лікувати вашого вихованця, необхідно з’ясувати першопричину його випадіння шерсті. Тому, якщо ви помітили будь-яку втрату шерсті у вашого собаки, негайно зверніться до ветеринара, щоб ви могли разом поставити діагноз.

Ось основні причини, чому ваша собака може втрачати шерсть.

Алергія

Алергія — одна з найпоширеніших причин свербіжу та випадіння шерсті у собак. Особливо собачий дерматит є основною причиною втрати шерсті у собак.

Собаки можуть мати алергію на пилок, цвіль, пилових кліщів або інші фактори навколишнього середовища. У собак також може бути алергія на їжу. Але для того, щоб лікувати алергію у вашого вихованця, вам потрібно точно з’ясувати, що саме її викликає.

Інфекції

Бактеріальні шкірні інфекції можуть викликати почервоніння, кропив’янку, алопецію, гнійники та лущення. Зазвичай вони можуть виникати як вторинні до дерматиту. Грибкові інфекції, такі як стригучий лишай, також можуть спричинити втрату шерсті у собак. Якщо ви підозрюєте, що ваша собака страждає від інфекції, негайно приведіть її до ветеринара.

Паразити

Паразити також можуть спричинити втрату шерсті у собак. Інфекція, спричинена блохами або кліщами, є ще однією поширеною причиною випадіння шерсті у собак. Випадання шерсті через паразитарну інфекцію зазвичай відбувається навколо очей, вух, живота та грудей собаки. Якщо у вашого собаки є кліщі, на додаток до випадіння шерсті у нього також можуть спостерігатися запалення, свербіж та почервоніння.

Добавить комментарий