Разное

Як покращити якість грунту?

Здоровий ґрунт важливий для вирощування сильних, енергійних рослин, які протистоять шкідникам та хворобам і дають рясний урожай. Незалежно від того, чи починаєте ви зі свіжого, якісного ґрунту, чи садитесь у своєму рідному верхньому шарі ґрунту, поліпшення ґрунту — це безперервний процес. Відповідні засоби рекомендується купувати в інтернет-магазині Агро Експерт, де представлений широкий асортимент товарів для сільського господарства.

Ґрунт живий і складається з багатьох частин, включаючи мінеральні частинки, воду, органічні речовини, повітря та мікроорганізми. Баланс між цими частинами — це те, що необхідно підтримувати для здорового саду.

Як і всі живі істоти, ґрунт потрібно підживлювати, щоб забезпечити живильне середовище для вирощування.

Способи поліпшення садового ґрунту

Будь-який тип ґрунту можна перетворити на здоровий садовий ґрунт, доклавши трохи зусиль і наполегливої праці. Поліпшення ґрунту вимагає часу і є безперервним процесом. Органічні речовини потрібно часто поповнювати, щоб підтримувати цикл. Нижче наведено три способи поліпшення садового ґрунту.

Додайте компост

Компост — це розкладена органічна речовина, і це найкраще, що ви можете використовувати для поліпшення здоров’я садового ґрунту. Внесення компосту в ґрунт живить ґрунт, покращує його структуру, дозволяє ґрунту утримувати поживні речовини, сприяє хорошому дренажу, одночасно поглинаючи воду глибоко в ґрунті, зберігає ґрунт пухким, щоб повітря могло досягати коріння рослин, допомагає підтримувати нейтральний рівень рН і захищає рослини від багатьох поширених садових хвороб.

Компост також живить дощових черв’яків та інші мікробні організми в ґрунті. Черв’яки прокладають тунелі в ґрунті для поліпшення аерації та дренажу, залишаючи після себе екскременти, що підвищують родючість ґрунту. Деструктор стерні також досить корисний для грунту, особливо якщо придбати його у надійного постачальника.

Мульчуйте поверхню ґрунту

Мульча є обов’язковою умовою для здорового садового ґрунту і сильних рослин. Вона стимулює природні умови росту, утримує ґрунтову вологу, зберігає ґрунт прохолодним і запобігає росту бур’янів.

Мульча повільно розкладається і додає органічні речовини в ґрунт, підвищуючи його родючість.

Запобігання ущільнення ґрунту

Твердий і ущільнений ґрунт не дозволить воді та поживним речовинам вбиратися, і ґрунт стає безплідним і сухим. Крихітне коріння рослин не може поширюватися в пошуках вологи і поживних речовин, тому рослини зневоднюються і голодують. Компактний ґрунт також перешкоджає мікробіологічній активності, необхідній для перетворення органічних речовин на поживні речовини, які живлять рослини.

Глинистий ґрунт має тенденцію легко ущільнюватися під вагою зимового снігу та льоду. Додавання органічних речовин з часом збалансує структуру ґрунту.

Робота з надто вологим ґрунтом також призведе до його ущільнення. Навесні зачекайте, поки розтане сніг і сад висохне, а ґрунт стане достатньо сухим, щоб жменя ґрунту не злипалася.

Запобігайте ущільненню ґрунту, тримаючись подалі від нього. Ходіння по ґрунту ущільнює його і перешкоджає доступу води, повітря та кисню до коріння.

Замість цього створіть постійні садові грядки, розділивши ділянку на грядки та пішохідні доріжки, щоб вам ніколи не доводилося ходити по ґрунту.

Добавить комментарий