Разное

Як допомогти учням з математикою в школі?

П’ятикласники продовжують вивчати арифметику, але її курс стає інтенсивнішим. Програми відводять на цей курс 5 годин на тиждень. Тобто ходити на уроки арифметики маленькій людині доведеться з понеділка по п’ятницю. У цей період можна ліквідувати прогалини у знаннях, які з’явилися у початковій школі. Але іноді успішність дитини погіршується. Тому маленькому школярику потрібна допомога батьків.

Яку роль можуть відігравати мама і тато у навчальному процесі

Якщо у родини є кошти на послуги репетитора, можна найняти приватного вчителя для додаткових занять арифметикою. Якщо фінансове становище сім’ї складне, а один з батьків є фахівцем з точних наук, нескладно займатися з сином чи донькою замостійно. Але буває і так: мати і тато мають гуманітарну освіту чи робочу професію. У такому випадку ситуація ускладнюється, але вихід є: придбати дитині розв’язники до її шкільного підручника. Там містяться відповіді на завдання, пояснюються способи розв’язання задач та прикладів.

У 21-му столітті кожен користувач може надати перевагу паперовій чи електронній літературі. Це залежить від особистих смаків, фінансових можливостей родини та ін.

Чи потрібен посібник з готовими домашніми завданнями для занять з репетитором чи шкільним учителем

На це запитання кожен педагог впевнено відповість: так. Адже це прискорює перевірку різних робіт учня:

  • домашніх;
  • класних;
  • контрольних;
  • самостійних.

А дітям приємно швидко дізнаватися свої оцінки. Адже маленька людина переживає під час очікування результатів тестування чи іншої роботи.

Звісно, вчитель математики може самостійно виконати обчислення. Але цей процес потребуватиме багато часу. А ще педагогові доведеться працювати з зошитами учнів трьох-чотирьох паралельних класів. Це приблизно 120 робіт. І це треба виконувати щовечора після роботи. А у педагога є власна родина, яка також потребує уваги. Ось чому можна завантажити дитині у смартфон брошуру гдз математика 5 клас, щоб потім вона надіслала її через Bluetooth чи електронну пошту іншим учасникам навчального процесу:

  • вчителеві-предметнику;
  • однокласникам;
  • учням паралельних класів;
  • одноліткам з інших шкіл, якщо вони навчаються за аналогічним підручником.

Таку книгу можна роздрукувати повністю або частково у будь-якій кількості примірників. Але батьки мають нагадати малюкові, що не треба постійно вдаватися до списування. Краще самостійно вирішити задачу, а потім звірити свою відповідь з розв’язником.

Добавить комментарий