Разное

Відмінності та різновиди акустичного кабелю

Щоби отримати потужне, чисте та якісне звучання, недостатньо обрати лише якісну акустику. Також важливе і правильне під’єднання, для чого необхідні підхожі акустичні кабелі. Це спеціалізований дріт, котрий передає звуковий сигнал від підсилювача до гучномовця. Якісні акустичні кабелі здатні передавати акустичний сигнал максимально точно, не викривлюючи його, з максимальним захистом від зовнішніх перешкод. 

Головні критерії вибору акустичного кабелю

Головні показники, на котрі звертаємо увагу при виборі: 

  • перетин; 
  • довжина; 
  • матеріали жил; 
  • ізоляція. 

Перетин — це ключовий параметр при виборі будь-якого кабелю. На цей показник впливає потужність системи — чим вона вище, тим вищою повинен бути перетин. Також важливо враховувати показники опору, котрий впливає на передачу сигналу. 

Щоби потужність мала необхідні показники, важливо обирати дріт таким чином, щоби опір становив не більше 5% імпедансу (для високих частот), не більше 10% (для низьких частот). Ідеальним можна вважати кабель, перетин якого підібраний точно саме під вашу систему. Допомогу у виборі акустичного кабелю вам завжди запропонують в інтернет-магазині ShowTime.

Довжина – для отримання якісного звучання важливо обирати акустичний кабель довжиною не більше 10 метрів. Якщо планується прокладання дроту більшої довжини, слід звертати увагу на спеціалізовану продукцію, котра здатна передавати сигнал на великі відстані, без викривлення.

Матеріали жил 

Різні виробники використовують різні види матеріалів, котрі впливають безпосередньо на якість звучання, а також і на ціну продукту. 

Найчастіше для виготовлення жил використовують: 

  • Срібло — це дуже гарний провідник, котрий має найкращий показник швидкості передачі сигналу. Однак багато користувачів відзначають, що срібний кабель може викривляти звук у верхньому частотному діапазоні. 
  • Мідь — цей провідник вважається найоптимальнішим, як по якості, так і за ціною. Найкращими вважаються кабелі, виготовлені з безкисневої міді, ступеню очищення 99,9999%. Найголовніша особливість мідних кабелів – низький опір. Використання мідних кабелів гарантує стабільну та надійну роботу будь-якої акустичної системи. 
  • Алюміній — жили з цього металу мають високий питомий опір (вдвічі більше, ніж у міді). Тому, при виборі алюмінієвого кабелю, варто брати виріб удвічі товщий за мідний аналог. Також слід пам’ятати, що алюмінієвий кабель окислюється швидше, його термін менший, у порівнянні з мідним.
MT-Power Premium Speaker Wire 12/2 AWG (2x4,0 мм²) 1m

Ізоляція — якісний дріт не може мати м’якої ізоляції, адже ця оболонка необхідна для захисту від пошкоджень. Також ізоляція перешкоджає контакту металу з провідником.

Підібрати акустичний кабель для домашньої та професійної акустики вам допоможуть у магазині ShowTime.

Добавить комментарий