Разное

Вибір перших сережок для дівчинки

Якими мають бути перші сережки? Яку застібку та матеріал обрати? Ці та інші питання цікавлять батьків, які прийняли рішення проколоти доньці вуха. Далі розглянемо, що варто врахувати перед тим, як купити золоті сережки, на які фактори звернути увагу.

У якому віці проколювати вуха?

Проколоти вушка дитині, поки вона маленька чи дочекатись свідомого віку? Точної відповіді на питання не дадуть навіть лікарі. Існує думка, що ліпше дочекатись виповнення 1 року, або, навіть 3 років.

Матеріали виконання дитячих сережок

Після проколювання вушок вставляються тимчасові вироби до повного загоєння ранки. Але можливо одразу скористатись постійними прикрасами. Головна вимога – не можна використовувати біжутерію. Ліпшим варіантом стануть золоті сережки дитячі, бо вони не подразнюють шкіру, сприяють швидкому загоєнню. Допускається використання срібних аксесуарів, але проба повинна бути не нижче 925.

Розміри та вага дитячих сережок

Для дітей підходять тільки легкі моделі. Вага однієї пари не має бути більшою за 1-2 грами, щоб не доставляти дискомфорт. Якщо доньці вдягти дорослі прикраси, то як мінімум вони будуть викликати дискомфорт. Також є великий ризик отримання травм. Під час активної гри дитина може втратити прикрасу.

Основні варіанти застібок

Дитячі сережки випускаються з великою кількістю застібок. Для постійного носіння підходять:

  1. Гвоздики. Застібку можна підлаштувати під товщину мочки. При правильному підборі розміру гвоздики не доставляють жодних проблем.
  2. Англійська застібка. Фіксація дужки виконується за допомогою пружини, то ризик втрати прикраси мінімальний. Перед купівлею подібних прикрас рекомендується виконати примірку, щоб визначитись з довжиною штифта.
  3. Французький замок. Має зігнуту форму з петлею на кінці. Дитина зможе фіксувати сережки самостійно. Також такий замок робить прикраси досить рухомими, що теж можна назвати плюсом.

До усіх застіжок ключова вимога – відповідність розміру вушка. Не рекомендується купляти сережки на виріст.

Популярні типи дизайну сережок

Якщо дівчинці вже кілька років, то обирати прикраси можна разом. Серед розповсюджених варіантів декору:

  • природа – пташки, котики, ягоди та фрукти;
  • герої казок та мультфільмів – міньйони, поні, єдинороги.

Для школи та повсякденного носіння чудово підходять моделі з кольоровими камінцями в лаконічній оправі.

Добавить комментарий