Разное

Тимчасова прописка в Києві — можна без неї жити в столиці чи ні?

Прописка в Києві для жителів столиці являється правовим інструментом, який офіційно відносить особу до територіальної громади міста. Члени територіальної громади мають право звертатись в усі офіційні органи міста і отримувати державні і приватні послуги. Звичайно, не тільки прописка дає таке право, але деякі звернення можливо здійснити тільки по місцю реєстрації. Важко навіть передбачити усі випадки, коли прописка відіграє ключову роль. 

  • При зверненні у податкову службу
  • При оформленні в навчальні заклади
  • При вчиненні реєстраційних дій
  • При отриманні різноманітних довідок і дозвільної документації
  • При зверненні у медичні заклади.

Перелік юридично значимих дій при яких вимагається прописка практично не може бути вичерпним, в тому числі і щодо діяльності громадян України за кордоном.

Що таке тимчасова реєстрація?

В українському законодавстві немає визначення що таке тимчасова реєстрація. Сроки реєстрації місця проживання визначаються з моменту внесення інформації про місце проживання до державного електронного реєстру (прописки) і до моменту виключення такої інформації (виписки). Ніяких спеціальних відміток чи правових режимів тимчасової реєстрації в Україні не існує. Наприклад, внутрішньо переміщенні особи можуть зареєструватись по місцю тимчасового проживання на визначений термін, і ця реєстрація абсолютно нічим не буде відрізнятись від будь-якої іншої реєстрації. Тимчасова прописка для іноземних громадян також не вноситься ні в які особливі реєстри, а має такий же правовий режим як і прописка громадян України. До слова, після прописки іноземець відповідно до Податкового кодексу вважається резидентом України. У Києві також можливо прописатись онлайн. Закон визначає такий вид оформлення як декларацію місця проживання, проте і цей спосіб має результатом все те ж внесення інформації про місце проживання до все того ж державного електронного реєстру. Доступ до цього реєстру відкритий для всіх уповноважених органів і посадових осіб, які мають право витребовувати інформацію про прописку. 

Як отримати прописку у Києві?

Прописка в столиці оформляється на підставі права власності на житло. Кожен власник житла має право безперешкодно зареєструвати своє місце проживання у ньому. Ті, у кого права власності немає, для прописки повинні отримати згоду від власника. Для вирішення саме цієї проблеми існує послуга, яка дозволяє купити прописку. Така послуга надається від компанії-власника житла на підставі відповідного договору. Компанія з надання послуг прописки не тільки зобов’язується надати згоду на реєстрацію, але і гарантовано обслуговує свого клієнта по всім питанням, які можуть виникнути під час і після реєстрації місця проживання. 

Добавить комментарий