Разное

Проксі-сервери: знайомимо читачів з цією технологією та її представником на українському ринку — Proxy Solutions

Захист персональних даних користувача — одна з найбільших проблем сучасного кіберпростору. Постійні загрози та ризики, зростання рівня кіберзлочинів та їх різноманіття вимагають додатково залучати інструменти захисту даних.

Водночас порятунок тих, хто тоне — в руках тих, хто тоне. Сьогодні по всьому світу користувачі інтернету обирають проксі для того самого порятунку та захисту своєї конфіденційності. А ви вже спробували цю технологію? Якщо ні, саме час почитати нашу статтю та познайомитися з проксі-серверами трохи ближче.

Трохи про те, що роблять проксі та якими вони можуть бути

Проксі-сервер або просто проксі — це інструмент, який стає своєрідною стіною між користувачем (точніше, його комп’ютером чи гаджетом) та кінцевим сайтом, куди він хоче потрапити. При обміні даними комп’ютер користувача і сайт обмінюються своїми ідентифікаторами, що визначають країну та локацію походження запиту — тобто, IP-адресами. А проксі робить посередницьку роботу — приховує реальну адресу користувача, а замість неї надає свою. Це допомагає обійти заборони, зберегти конфіденційність та отримати доступ до сайтів, які були закриті для IP-адрес вашої країни.

Втім, видів проксі є чимало.

  • Неанонімні — ті, що передають цільовому хосту вашу IP-адресу. Їх застосування цілком виправдане, коли анонімність не в пріоритеті, наприклад, для створення CDN, пришвидшення роботи розподільних сервісів тощо.
  • Проксі низької анонімності ховають вашу реальну адресу, але не приховують самого факту використання проксі.
  • Проксі середнього рівня анонімності — теж не приховують своєї суті, але ось реальний IP вони вже замінюють на інший, отже цільовий хост вважає, що має вашу адресу.
  • Проксі з високим рівнем анонімності — це ті, що добре маскують реальні IP-адреси та при їх застосуванні хост гадки не має, що вхід здійснюється через проксі та вказаний IP не є реальним.

Також є мобільні LTE проксі, відносно новий тип програмно-технічного комплексу, який виступає посередником між пристроєм користувача та цільовим хостом, але на відміну від серверних рішень застосовує проксіювання вебзапитів через мобільний інтернет з динамічними IP-адресами GSM-операторів. Щодо типу з’єднання, всі проксі-сервери поділяються на:

  • HTTP — тобто, ті, що підтримують TCP IP з’єднання.
  • HTTPS — ті, що працюють за допомогою більш надійного SSL-з’єднання.
  • SOCKS5 — найбезпечніші, які запроваджують можливості використання з ПЗ для мультиаккаунтінгу.

Переваги використання проксі-серверів (навіть їх ціна — вже перевага!)

Що ж дає проксі? Переваг в цього інструменту доволі багато:

  • Можливість зберігати анонімність та конфіденційність в інтернеті.
  • Доступ до численних ресурсів та контенту, що може бути забороненим в вашій країні чи який не дозволяє отримати доступ користувачам вашого регіону.
  • Можливість використовувати мультиакаунтинг для власних потреб та роботи.
  • Безпечний та швидкий моніторинг, налаштування автоматичних дій з безлічі адрес.
  • Швидке завантаження сайтів шляхом кешування.
  • Можливість обрати проксі за доступною ціною — простий приватний сервер коштуватиме вам десь кілька горняток кави на місяць.

До речі, де обрати надійний проксі? Ми розповімо вам про гарного постачальника цієї послуги, що може служити прикладом того, як розвивати бізнес на забезпеченні конфіденційності в інтернеті.

Кейс Proxy Solutions: як пропонувати користувачам те, що вони потребують

657320acd8283.webp

А тепер трохи розповімо про кейс успіху компанії Proxy Solutions, яка вже встигла здобути репутацію надійного постачальника проксі-серверів для бізнесу та приватних осіб. Отже, в чому секрет успіху?

Відповідь виявилася доволі простою: компанія не лише здійснює продаж проксі, але й фокусується на двох китах свого сервісу:

  • Забезпечення клієнтів проксі за їх потребами. Це означає, що в компанії можна купити мобільні та серверні проксі, отримати необмежену кількість IP-адрес для користування, а також легко обрати строки користування — від 1доби, наприклад, якщо ви тестуєте для себе проксі, як технологію для роботи, та до кількох років — якщо вам так зручно.
  • Фокус — на надійність. Proxy Solutions постійно вдосконалює свої послуги та піклується про те, щоб вони були надійними, інноваційними та ефективними. Проксі забезпечують бездоганний захист та надають реальні IP-адреси саме тих локацій, які потрібні клієнту.

Тому можна просто сприйняти цю концепцію компанії, як гарний приклад того, як задовільнити потреби клієнта та забезпечити його послугами на вибір. Як бачите, проксі — це перспективна ідея, а якщо ви обираєте надійного продавця проксі-послуг, то вважайте, що ваш захист та конфіденційність будуть на висоті.

Добавить комментарий