Разное

Професійна гігієна зубів – в чому плюс користь стоматологічних процедур?

Коли повністю чи навіть частково відсутній належний догляд за зубами, це як мінімум може призвести до появи жовтого нальоту, галітозу і кровотечі ясен, а як максимум – до інших небажаних проблем на кшталт випадіння зубів тощо. Уникнути різних паталогій пародонту можна виключно шляхом правильного проведення щоденних гігієнічних процедур. Тому гігієна зубів та порожнини рота для кожної людини, яка дбає про своє здоров’я  і зовнішній вигляд, повинна стати одним із основних профілактичних засобів різних стоматологічних захворювань.

Користь професійної гігієни ротової порожнини

Ігнорування стандартного чищення зубів зубною пастою або порошком хоча б один-два рази на день із додатковим застосуванням флосса, ополіскувача та інших засобів може призвести до утворення нальоту на зубах. І навіть при належному догляді м’які відкладення повністю неможливо видалити самостійно. З часом вони накопичуються, твердіють і перетворюються на зубне каміння, позбутися якого можна тільки шляхом проведення стоматологом спеціальної процедури чищення. Тому професійна гігієна порожнини рота – це важлива складова профілактики розвитку зубних паталогій.

Важливість гігієнічних процедур можна пояснити тим, що зубний камінь:

• травмує ясна;

• ускладнює чищення;

• викликає запалення ясен;

• породжує неприємний запах із рота;

• створює середовище для розмноження шкідливих бактерій;

• викликає хворобливі відчуття і кровотечі;

• тощо.

Завдяки постійному та ретельному догляду за зубами і ротовою порожниною в домашніх умовах ви сприятимете менш негативному впливу для формування вогнищ різних стоматологічних захворювань, що безумовно позитивно позначиться на роботі імунної системи та організму в цілому.

Як проводиться професійна гігієна ротової порожнини?

Багато людей чистять зуби менше однієї хвилини, замість рекомендованих двох-трьох. До того ж, предметами догляду стають тільки зубна паста і щітка. Та й після прийому їжі мало хто ополіскує порожнину рота простою водою, а ще менша кількість людей використовують ополіскувачі і зубну нитку.

Тому не дивно, що карієс, гігнгівіт, періодонтит розповсюджуються серед населення різного віку із неймовірною швидкістю, призводячи в подальшому до серцево-судинних захворювань та інших серйозних проблем зі здоров’ям. Саме через це стоматологи б’ють на сполох і рекомендують не нехтувати професійною гігієною.

Стоматологічна клініка, яку очолює Ельвіра Безвушко, приділяє особливу увагу профілактиці зубних хвороб, тому застосовує безліч різних методів професійного чищення зубів. Серед них:

• ультразвукове (за допомогою ультразвукового апарату);

• способом AirFlow (вплив на зуби спеціальною сумішшю);

• полірування емалі (проводиться після видалення зубного каменю, не дає змоги відкладатися нальоту);

• додатковий захист емалі (нанесення на емаль фторвмісного лаку для її захисту від негативного зовнішнього впливу).

Що важливо знати

Щоб знизити ризики розвитку стоматологічних захворювань, необхідно не тільки проводити гігієну ротової порожнини в домашніх умовах, але й час від часу звертатися до лікаря для проведення професійного догляду. Багато людей недооцінюють ефективність гігієни зубів і часто проводять гігієнічні процедури, як то кажуть, для галочки. Це вкрай неправильний підхід до підтримки власного здоров’я і гарного зовнішнього вигляду. Потрібно пам’ятати, що приділяючи собі більше часу, можливо надовго зберегти красиву і здорову посмішку.

Добавить комментарий