Разное

Посібник по вибору ідеального взуття

Темне, шкіряне, до щиколотки, брендове… ось чого ви не знайдете в наших порадах та підказках щодо вибору правильного взуття. Ми сконцентрувалися на інформації про здоров’я та профілактику. У нашій статті ми розглянемо деякі поради, які ви можете застосувати, щоб не помилитися при виборі взуття в інтернет-магазині sabo, де представлено досить широкий асортимент. Отож, як вибрати правильне взуття?

Обирайте відповідно до своїх потреб

Це цілком очевидно на перший погляд. Ніхто не купує шльопанці, щоб ходити по горах. Але багато людей використовують невідповідне взуття для бігу або ходьби. Вечірні туфлі слід взувати на вечірні заходи, спортивні — в тренажерний зал. Ось так треба до цього підходити. Насправді це не так вже й складно.

Наприклад, якщо цілий день ходити по місту на високих підборах, то мало того, що до вечора у вас будуть боліти і набрякати ноги, так ви ще й почнете сіяти насіння таких довгострокових проблем, як плоскостопість і молоткоподібні пальці на ногах.

Простіше кажучи, ваше взуття має відповідати місцевості, по якій ви плануєте ходити, і часу, проведеному в ньому.

Ходіть по магазинах у другій половині дня

Ні, ми не хочемо радити вам, в який час ви повинні купувати взуття. Але одна з причин, чому ви повинні враховувати час, полягає в тому, що ваші ноги стають трохи набряклими в другій половині дня.

Посібник по вибору ідеального взуття

Наприклад, якщо ви купуєте взуття рано вранці і воно вам точно підійшло, то в другій половині дня або ввечері у вас можуть виникнути проблеми з його носінням, і воно може натискати. Враховуйте час доби, коли ви приміряєте і купуєте нове взуття.

Добре погуляйте в них довгий час

Було навіть доведено, що стопи мають різний розмір, коли ви сидите і коли ви стоїте або ходите. Різниця може становити від 3 до 6 міліметрів. Під час ходьби стопа також трохи рухається у взутті вперед-назад, коли ви ходите. Приміряти нове взуття тільки сидячи недостатньо. Одягніть взуття правильно і добре пройдіться, щоб переконатися, що воно дійсно підходить під час ходьби або бігу. Також майте на увазі, що стопи подовжуються, коли на них чиниться більший тиск. Це особливо важливо, коли ви вибираєте спортивне взуття.

Як виглядає ідеальне взуття?

Форма взуття та інші аспекти повинні залежати від призначення взуття, як зазначено вище. В цілому, однак, можна визначити основні характеристики, які відрізняють відповідне взуття від невідповідного.

Основним аспектом є достатній простір для стопи. Підошва повинна бути м’якою і гнучкою, без зайвої підтримки. Наконечник не повинен здавлювати пальці ніг. Їм повинно бути достатньо місця, щоб вони не були притиснуті один до одного і не згиналися. Нога повинна максимально дихати у взутті, тому слід також враховувати тип матеріалу, з якого виготовлене взуття. Протилежністю є класичне вузьке взуття, яке здавлює стопу і, як правило, призводить до постійних деформацій стопи, тобто запалих склепінь, молоткоподібних пальців тощо.

Добавить комментарий