Разное

Обираємо якісний посадковий матеріал. На що звернути увагу при покупці саджанця?

Ви садовод-початківець? Спробуємо повідати Вам як замовити хороші саджанці, щоб отримати багатий урожай. 

Почнемо з того, що молоді плодові дерева слід замовляти у надійних магазинах. Покупка на стихійному ринку — далеко не найкраща ідея, тому що Ви ніколи не можете бути впевнені, що рослина проросте та приживеться, не говорячи вже про врожай. На сьогодні є багато порад стосовно вибору якісних саджанців. Про це ми розповімо далі. 

Девять рекомендацій, що допоможуть зрозуміти чи потрібно купувати рослину

Краще всього проростають молоді саджанці. Їм простіше пристосуватися. Особливий параметр вибору — щеплення. Воно має робитися за півтора року до пересадки. Рослина, яка щеплена більше 4 років тому буде проростати повільніше та гірше розвиватися. 

Зверніть увагу на кореневу шийку — місце над корінням. На цій ділянці має бути невеликий вигин з ранкою, яка загоїлась або пеньок — слід від зрізаної прищепи. Якщо це місце не затягнулось, то із високою ймовірністю саджанець заражений трутовим грибком. 

При виборі саджанця звертайте увагу на кореневу систему, а не на розміри посадкового матеріалу. Чим менше пошкоджень на корінчиках, тим швидше рослина приживеться та почне розвиватися. 
Бічні корінці мають бути рясними. Якщо наявний лише основний корінь, а бічних відростків дуже мало чи відсутні зовсім, то ймовірно дерево хворе. 

Якщо магазин знехтував захистом корінців від висихання, то краще відмовитися від замовлення. Якщо корені пересохлі чи обвітрені, напевно дерево вже мертве. Важливий момент, щоб корені не були заховані повністю. Вам потрібно оцінити їх стан. 

Посадковий матеріал вегетаційним періодом від 4 років повинні бути з грудкою землі на корінцях. Але вона повинна бути не надто великою, щоб можна було роздивитися кореневу систему. 
Плодове дерево продається в горщику із легким ґрунтом.

Такі рослини коштують більше, тому потрібно перевірити чи вас не надурюють. Спробуйте злегка припідняти рослину за стовбур, можливо виймається дуже просто, то вам хочуть продати простий саджанець. А якщо воно сидить міцно, або коріння проросло через горщик, то це якісний саджанець. 

Зверніть увагу на стовбур, він має бути рівненьким та без пошкоджень. Дуже добре, щоб пагони нахиляються до стовбура сорока п’яти до 90 градусів. 

Обирайте сорти, які будуть добре рости у вашому регіоні. Проте при покупці з рук ніколи немає гарантії, що Ви отримаєте те, що хочете. Найкраще купувати саджанці в перевірених інтернет-магазинах, наприклад, в інтернет-магазині Кліома-Сервіс. 

На сторінках даного ресурсу якісно описані всі сорти, тому ризик замовити саджанець, який не буде рости в ваших кліматичних умовах мінімальний. До того ж Ви можете бути впевнені в якості, бо відгуки клієнтів говорять самі за себе. 

Чому потрібно купувати саджанці рослин онлайн

Говорячи про даний інтернет-магазин, то варто згадати, що всі саджанці відсилаються із особистого розплідника. Перед відправкою всі рослини сортуються за якістю. Професійні садівники звертають увагу на корінчики, яке має бути без пошкоджень та достатньо змоченим, щоб просто перенести дорогу.

Замовники завжди отримують молоді дерева з двома-трьома пагонами. Інтернет-магазин Кліома Сервіс пропонує молоді дерева, що чудово приживаються і швидко ростуть. Персики, вишні, яблуні чи ще більш екзотичні варіанти, наприклад, актинідія, айва, фісташки — це далеко не все, що купити онлайн із доставкою.

Добавить комментарий