Разное

На яких вантажних шасі монтують автоцистерни для доставки палива?

Автопаливозаправник – це спеціальний автомобіль, призначений для транспортування палива і його подачі на заправну станцію, а також для заправки транспортних засобів безпосередньо на дорозі або на місцях з недостатньою інфраструктурою для заправки. 

Як виглядає новий сучасний бензовоз?

Конструктивно автомобільний бензовоз – це цистерна на транспортному засобі. Автоцистерни, в яких перевозять легкозаймисті паливно-мастильні матеріали, встановлюють на такі транспортні засоби, як вантажні шасі, які мають необхідні технічні характеристики для монтажу кузовної надбудови. 

Бензовоз

Ключові параметри вибору базового вантажного автомобіля: 

  • повна маса
  • колісна база
  • монтажна довжина рами
  • колісна формула.

Крім вантажних шасі, для транспортування цистерн зі світлими нафтопродуктами використовують такі види вантажного транспорту, як сідельні тягачі, а також причіпна техніка (причепи та напівпричепи).

Цистерни бувають різної місткості та розрізняються за типом поперечного перерізу. На дорогах України можна побачити паливозаправники з круглими, овальними цистернами, а також з цистернами, що мають переріз у формі «валізи» (плескатий овал). Особливість останньої форми перерізу гарантує завантаженій нафтопродуктами цистерні найбільшу стійкість під час руху.  

Де замовити та купити бензовоз в Україні?

Власне виробництво та продаж бензовозів в Україні виконуються Заводом спецтехніки Техкомплект. Виробничо-комерційне підприємство випускає автопаливозаправники різних вантажопідйомностей, що відрізняються за розмірами, обсягом цистерни, кількістю заправних кранів та різними додатковими опціями. Діапазон місткості цистерни від Техкомплект – 4–30 кубометрів.

Автопаливозаправники від Техкомплект зазвичай оснащуються спеціальними насосами та засобами контролю витрат палива, що забезпечує їх надійність та високу якість роботи.

Кому може знадобитись купити бензовоз? Ця спецтехніка зазвичай застосовується для заправки транспортних засобів на відкритих майданчиках, поблизу доріг або на будівельних майданчиках, де немає заправних станцій. Автопаливозаправники також можуть використовуватися для забезпечення паливом автопарків, що мають великий обсяг робіт на віддалених від заправних станцій територіях.

Купити новий бензовоз

Вартість готового автопаливозаправника сильно залежить від ціни базової вантажівки. Техкомплект встановлює свої фірмові автоцистерни на вантажні шасі таких відомих брендів, як IVECO, MAN, DAF, FORD Trucks, FOTON, JAC та ін. Якщо потрібно виконувати дозаправку в місцях з важким доступом та поганими шляхами, варто обрати модифікацію шасі з повним приводом. Також цистерни монтують на причіпну техніку: причепи та напівпричепи власного виробництва або давальницькі.

Добавить комментарий