Разное

Чим важливі вітаміни та мінерали

Мінерали необхідні організму, забезпечуючи його повноцінною підтримкою життєдіяльності. Вони поділяються на макроелементи, мікроелементи, ультрамікроелементи. Англійською мовою їх називають dietary minerals. Потреба в мінералах у людини може бути й несуттєвою, але навіть такої кількості здобути часом стає дуже важко. Якщо подивитися на таблицю Менделєєва, то всі вони будуть на ній.

Це так звані бор, залізо, марганець тощо. Вступаючи в біохімічну реакцію, вони здатні долучатися до важливих одиниць, які виконують роль у будуванні гемоглобіну, складу кісток і зубів тощо. Саме тому важливо вчасно підтримувати необхідний рівень, використовуючи при цьому всі необхідні засоби та відновлюючи вітаміни та мінерали.

Користь від вітамінів та мінералів

Не одна дієта не буде здоровою без додаткового надходження вітамінів та мінералів. Вони знижують різні захворювання, серцево-судинну недугу та інфекції. Саме тому необхідно приймати мінерали, які містяться у всіх внутрішніх органів на системному рівні, вони також включаються у низку ферментів, що впливають на біохімічні реакції, здатні проявляти антиоксидантні властивості, зменшувати дію окисного стресу та багато чого іншого.

В результаті нестачі макро- і мікроелементів можна спровокувати порушення роботи внутрішніх органів, різку втрату ваги, або навпаки її набір, погіршення зору, розвиток аутоімунних та ендокринних захворювань, часту ламкість нігтів, поганий стан шкіри та волосся, анемію, погіршення слуху.

Завдяки щоденному вживанню необхідної кількості вітамінів і мінералів, ви можете попередити ці стани. Особливо треба звернути увагу під час появи перших симптомів дефіциту нутрієнтів (безсоння, апатія, втома). Але пам’ятати, що перед вживанням будь-якого препарату треба проконсультуватися у лікаря та пройти обстеження.

Також не забувати, що на найперше місце щодо отримання необхідної кількості вітамінів та мінералів займає саме їжа. Ваш раціон має бути різним, включаючи м’ясні продукти, рибу, овочі, фрукти, горіхи тощо. Особливу роль відіграють фрукти й овочі, які мають біологічно важливі нутрієнти, велику кількість вітамінів, клітковину та амінокислот.

Якщо їх не вистачає, наприклад взимку, то треба приймати спеціальні вітамінні комплекси. Але не забувайте, що всього має бути в міру і не можна приймати препарати без призначення лікаря.

Добавить комментарий